ŠTĚNICE

základní fakta o štěnicích včasné odhalení štěnic štípanec od štěnice vyhněte se zamoření jak bojovat se štěnicemi fotky štěnic videa štěnic

registr hotelů v USA kde byl potvrzen výskyt štěnic
www.bedbugregistry.com

počítadlo.abz.cz

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Jak se hubí štěnice

Diskuse » Jak se hubí štěnice

Kryton Nám poslal(a) zprávu dne 15.4.2008 v 02:16 [90.177.81.54]

Likvidace vypadala následovně:

Byli jsme požádáni, abychom před příchodem ničitele štěnic rozebrali postele (svlékli potahy až na matraci, v případě dřevěné konstrukce nejlépe rozebrat celou), očesali obrazy ze zdí, vyprali si na 60 stupňů oblečení potřebné na nejbližších pár dnů, odtrhali lišty od lina při zdech a jinak nechali všechno tak jak bylo původně.
Desinsektor si pak u nás na místě namíchal chemikálii a začal s postřikem, během kterého jsme již byli vyhoštěni z bytu ven s oblečením na pár dnů. Postřik bytu (2+1) trval asi 15 minut. Na 24 hodin musel byt zůstat uzavřen (okna) a nesměli jsme tam vejít.
Po 24 hodinách jsme se do bytu vrátili, otevřeli všechna okna a odstranili tuby (v každém pokoji jedna), které pravděpodobně vypouštěly jakýsi plyn. Tuby je nutné kvůli recyklaci vrátit pracovníkovi deratizace. Od tohoto okamžiku je nutné chodit po bytě pouze v přezůvkách a snažit se nepřicházet do kontaktu s žádným povrchem nastříkaným postřikem. Z toho důvodu je třeba omýt povrchy, kde se kontaktu nevyhnete - záchod, psací stůl, atd...
Je třeba nechat ostatní plochy neotřené... zdaleka ne všechny štěnice zemřou přímo při postřiku, a tak je třeba vyčkat několik dní, než štěnice vylezou za krmením a přejdou plochu s postřikem... v tu chvíli jim děláte vlastně návnadu.
Postel je dobré povléknout čistým povlečením, nejlépe dvojnásobně a spát by se mělo v pyžamu s rukávy a v nohavicích, aby se snížila pravděpodobnost styku postřikové látky s pokožkou. Psy a jiné domácí zvířata je nutné na minimálně na týden odvést z prostředí s postřikem.
Po týdnu lze otřít plochy od postřiku a pak už jen čekat, zda se štěnice znovu objeví. Pokud ano, čeká nás to všechno znova a ta pravděpodobnost je tu velká.

To je zhruba a ve zkratce popsaný proces postřiku proti štěnicím. Držím palce všem co proceduru absolvují, ať jim to vyjde na první pokus...

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 27.5.2008 v 00:40 | ok@nanoit.cz | http://nanoit.cz [90.177.81.54]

Byla tu bohužel chyba v posílání nových příspěvků, kterou jsem opravil... moc se za to omlouvám. Posílání je nyní funkční.

Kryton Nám poslal(a) zprávu dne 27.5.2008 v 00:42 [90.177.81.54]

Ahoj všichni, jsou to dva měsíce od návštěvy deratizéra u nás doma a neobjevili jsme žádné živé štěnice ani štípance od štěnic na těle. Soudě podle toho byl nejspíš zákrok úspěšný. Možná není hubení štěnic zas tak beznadějné...

slávka Nám poslal(a) zprávu dne 9.6.2008 v 18:39 [85.132.176.254]

ahoj bojujeme s potvorama zítra čekáme návštěvu deratizéra už podruhé a ztrácím naději bydlíme v paneláku a uvažujeme nad plynováním ale bojím se co na to sousedi jsem z toho neštastná a nejradši bych se odstěhovala jenže nemám kam

kryton Nám poslal(a) zprávu dne 9.6.2008 v 19:34 [90.177.81.54]

Pokud se bojíte reakce sousedů na přítomnost štěnic, bylo by vhodné přimět je k prohlídce jejich vlastních příbytků. Pokud totiž nebydlíte v přízemí a nemáte podezření na zavlečení štěnic například z dovolené z hotelu, nebo ve starém kusu nábytku koupeném třeba v bazaru, je tu docela velká šance na to, že budou štěnice i u sousedů hlavně s ohledem na to, že štěnice neumí létat. Navíc jak zmiňují tyto stránky... Přítomnost štěnic nemá nic společného s hygienou či nečistotou příbytku. Štěnice potřebuje pouze hostitele, jímž je pouze člověk a smlsne si na něm kdekoliv, třeba i v prezidentském apartmánu nejluxusnějšího hotelu.
Plynování je podle zdrojů asi nejspolehlivější metoda na likvidaci štěnic, jelikož plyn se dostane opravdu všude i do nejmenších skulin, kam štěnice zpravidla zalézá poku se zrovna nepřiživuje na hostiteli.
V případě plynování odhaduji, že doba vystěhování nebude příliš dlouhá, jde pouze o to byt plynem napustit a pak dobře odvětrat. Při použití chemikálií je to 24 hodin, kdy se do bytu nesmí a týden se pak musí dodržovat vcelku přísná pravidla co se týká chození v přezůvkách a minimálního kontaktu s plochami postříkanými látkou na likvidaci štěnic.
Držím palce, aby se štěnice podařilo úspěšně zlikvidovat a aby vás to stálo co nejméně času, financí a úsilí.

patrik pecha Nám poslal(a) zprávu dne 2.7.2008 v 11:10 | tana150@seznam.cz [88.100.13.131]

zdravim chtěl jsem se optat kolik stoji firma na vyhubeni štenic??? aspon odhadem děkuji

Luboš Nám poslal(a) zprávu dne 8.7.2008 v 02:48 [90.177.81.54]

To vám momentálně s jistotou neřeknu, protože v našem případě se o finanční úhradu staral majitel domu (jsme v podnájmu). Každopádně se cena bude odvíjet od metrů čtverečních vašeho příbytku. Matně si vzpomínám, že hubení štěnic na našich 70 metrech čtverečních stálo něco okolo 4000 CZK. Zeptám se majitele až s ním budu mluvit a napíšu.

Maňáková Soňa Nám poslal(a) zprávu dne 29.7.2008 v 13:23 | manasona@seznam.cz [84.42.147.105]

Dobrý den
Bydlíme v panelovém domě,kde se vyskytli štěnice.Jsem z toho na mrtvici, protože jen při přečtení některých pasáží mě začíná svědit celé tělo. Chtěla jsem se zeptat, jestli i u Nás existují psi kteří vyčmuchájí štěnice,tak jako v některých zemí, a další dotaz, jestliže v domě v 11.patře se vyskytli-byt plynovali, je možné že i vedlejší byty-
"já bydlím v 6,patře téhož baráku,, jsou zamořené štěnicemi?Děkuji za odpověd.

Kryton Nám poslal(a) zprávu dne 30.7.2008 v 09:40 | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Paní Soňo,
Psy kteří umí vyhledat štěnice a jejich epicentra jsem viděl zatím pouze na videích. U nás jsem tuto alternativu v nanídkách deratizačních firem ještě nezaregistroval. Každopádně se můžete spolehnout, že pokud štěnice doma máte, deratizér je odhalí. Pokud v 11. patře plynovali kvůli přítomnosti štěnic, je docela pravděpodobné, že se mohou štěnice vyskytnout i v ostatních patrech domu. Štěnice totiž nelétá a pokud nebyla zavlečena přímo osobou žijící v 11. patře, musela se štěnice do tohoto patra dopravit po svých... Zprávy o zvýšeném výskytu štěnic v panelových domech jsou poslední dobou celkem časté. Pro každý případ doporučuji okamžitou a důkladnou kontrolu postele, jejího rámu a okolí. Obraťte povlečení a potahy naruby, abyste si mohla být jistá, že v posteli brouky nemáte. Kontrolujte si ráno pokožku, zda nepřibyly podezřelé štípance... obvykle zarudlé plochy s otokem, první pokousání štěnicemi je zpravidla dost viditelné a hodně svědí, další už tolik svědit nemusí, protože tělo si vytvoří protilátky. Jak vypadá štěnice víte z fotek na webu, takže pokud jednu objevíte, asi víte co máte dělat... volejte deratizéra. A ještě co se týká postele... Brouci mohou být zalezlí v rámu, pokud je třeba z kovových trubek a tam se bohužel nepodíváte. Doporučuji tudíž utěsnit všechny díry do rámu lepenkou. Sám jsem toto provedl se svojí postelí, když jsem zjistil přítomnost štěnic ve svém bytě. Štěnice tak nemohou ven, pokud tam nějaké jsou a další dovnitř také ne.
Přeji Vám, abyste štěnice neměla. Hezký den

Majka Nám poslal(a) zprávu dne 5.8.2008 v 12:05 [90.176.107.236]

Dobrý den, se štěnicema mám problém už dva roky, ne nepřetržitě, ale jakmile se podaří je vyhubit, po třech měsících klidu objevíme další. V ubytovacím zařízení je to velký problém a hodně lidí nechápe, že to není tím, že by byla v místě špína...ale že za to prostě nemůžeme. Z vlastních zkušeností bych chtěla poradit. Dejte si pozor na to, jakou firmu si k hubení přizvete. Já mám to štěstí, že deratizér, který mi pomáhá je můj známý, takže mám jistotu, že mi práci neodflákne, ale ne zřídka firma práci neudělá tak důkladně jak může, protože za každou návštěvu mají zaplaceno a proč tedy nepřijít vícekrát? Hodně štěstí s bojem proti těm malým hajzlíkům, je to těžké, ale jde to. Ve vlastním bytě si myslím, že to není až takový problém vyhubit a ohlídat....pokud někdo z Vás má co dočinění s hotelem, nebo místem, kde se střídají turisté....přeji pevné nervy, je to nekonečný boj, protože tomu nelze nijak předejít.....

Mohylová Renáta Nám poslal(a) zprávu dne 5.9.2008 v 12:48 | Mohylova.rvseznam.cz [89.29.7.174]

Dobrý den,
ráda bych chtěla vědet v jakých intervalech se postřik proti štěnicím provádí.
U domě mého otce se vyskytly a jelikož byl v nemocnici a stále je, pravděpodobně postřik neprováděli. Deratizatér nám řekl, že jde o středně vyskou formu zasažení tímto hmyzem a taky nám řekl, že se tento postřik bude muset opakovat 3x po třech týdnech, podtupuje správně? nebo je něco špátně?
Děkuji za odpověď

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 5.9.2008 v 23:15 | ok@naoit.cz | http://nanoit.cz [85.70.4.232]

Postřik se provádí opakovaně pokud se výskit štěnic nadále opakuje. Nemůžu s jistotou tvrdit, že postup firmy je správný ani tvrdit, že je špatný. Na jednu stranu to dělá dojem pečlivosti a důkladnosti, na druhou stranu se vnucuje myšlenka na zbytečné dva zásahy, které budou samozřejmě finančně uhrazeny.
Každopádně tento postup zvyšuje šanci na celkový úspěch při hubení štěnic. Otázkou zůstává pouze to, zda je nutné postřik opakovat třikrát.
U nás doma stačil jeden postřik a během následujícího půlroku jsme neobjevili ani jednu štěnici. Byly také použity aerosolové dýmovnice, které jsou podle mě velice důležitým faktorem při hubení štěnic.

Nezapomeňte se pak podělit o zkušenosti s postupem firmy. Napište nám prosím, jak vše probíhalo a kolik to stálo.

Děkuji a přeji štěstí.

Ondra Nám poslal(a) zprávu dne 7.9.2008 v 08:26 [89.102.7.98]

V sobotní MFDnes (6.9.08) Vyšel dlouhej článek o štěnicích a boji proti nim. Doporučuju všem, co mají problémy se štěnicema si přečíst.
Je tam i důvod, proč se musí provádět opakovaná likvidace. Je to proto, že postřik zabije jen živé sinice (nemusí ani všechny), ale neublíží vajíčkům. A z těch se vylíhnou nový. Proto se musí opakovat, aby zabil i ty druhý. Ten třetí postřik je spíš jen prevence, pokud třeba nějaká přežila nebo se z vajíčka vylíhla až po postřiku.

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 7.9.2008 v 11:53 | ok@nanoit.cz | http://flashweb.cz [90.177.81.54]

Citace úryvku článku o štěnicích z Mladé Fronty Dnes.... celý článek naleznete na http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=210...

"Zbavit se štěnic v bytě je složité. „Štěnice je odolná vůči obrovskému množství přípravků. Přežije skoro vše. Lidé ve snaze zbavit se jí sami ji většinou nezabijí, ale rozeženou. Hmyz se pak rozběhne do celého bytu nebo přeleze i k sousedům,“ vysvětluje deratizátor Labus.

Odborná firma podle něj ví přesně, na kterém místě a kterým přípravkem zasáhnout. „Existují snad jen dva účinné přípravky, které však v drogerii jen tak nekoupíte,“ upozorňuje. Preparát zasáhne jen dospělé štěnice, nikoliv vajíčka. Po pěti týdnech se tak musí zásah opakovat."

filip Nám poslal(a) zprávu dne 5.10.2008 v 21:21 | filipmd@volny.cz [78.45.72.196]

Na te strance MF zadny clanek o stenicich nenachazim?! Navyse mi skace casove aktualni stranka?!

Webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 5.10.2008 v 23:07 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Tak bohužel se již pod uvedeným linkem článek nenachází. Pokusil jsem se článek dohledat, ale marně.

Jitka Nám poslal(a) zprávu dne 5.12.2008 v 00:06 [86.49.126.55]

Tak u nás byl pán na dezinsekci včera. Vystříkal velkou část ložnice, matrace, rošty. Skříně jenom zvenčí, jsem tu momentálně sama a nezvládla jsem všechno nějak odklidit. Prej je tu máme minimálně měsíc, dva. Bylo jich hodně. Chodbičku a obejvák postříkal jenom na zemi kolem zdi. postřik působí měsíc, včera jsem tu spát nemohla. Postřik nemusim otírat, matrace si povlíct, zvířata prej OK (ale radši je ještě nechávám u rodičů). Prej se to většinou povede povraždit na poprvý (zkušenosti z ukrajinskejch ubytoven, kde jsou prej štěnice všude, i ve dne lezou po zdi a tak), ale že nezaručuje, ať tomu dám měsíc a uvidim. Skoro všechno oblečení mám na balkoně a modlim se, aby začlo pořádně mrznout.
Jo a dýmovnice nám sem nedoporučil, moc malej byt, že na to ty dýmovnice nejsou stavěný (malý místnosti), ale že pokud bych chtěla, tak mi samozřejmě vyhoví.
Jinak super přístup, byl naprosto diskrétní, dokonce i zatáhnul žaluzie, aby na nás nemohli sousedi vidět. A uznávám, že pokud to nebude nutný, tak za sousedama nejdu. prostě ne, stydim se za to, i když vim, že to neni špatnou hygienou- sice tu nemáme furt pořádek, ale čisto jo. Jenže to je zakořeněnej mýtus a já nechci, aby si na nás sousedi ukazovali prstem jako na tu "špínu". I když já se tak cejtim taky, ach jo.

webmaster Nám poslal(a) zprávu dne 5.12.2008 v 19:57 | ok@nanoit.cz | http://www.nanoit.cz [90.177.81.54]

Tak si to tak neberte... :o)
Já je měl taky a řekl jsem to všem. Nikdo si na mě neukázal prstem a to nejsem zrovna pořádnej. Ono to vypadá, že to časem postihne všechny.

Jitka Nám poslal(a) zprávu dne 7.12.2008 v 18:16 [86.49.126.55]

Já vim, no, jenže žije tu plno lidí, sousedy ani neznáme pořádně, sotva ty, co bydlej hned v bytě vedle nás. A z představy, že oni tohle nevěděj a budou nás brát právě jak špínu, je mi zle... :(

KACAK Nám poslal(a) zprávu dne 3.1.2009 v 17:48 [86.49.45.67]

Ahoj všem stejně postiženým. Přibližně od konce října jsme s partnerem byli ráno divně pokousaní. Šíleně to svědilo a u každého z nás to vypadalo jinak. On měl jen malé ranky, kdežto já, alergik, vodnaté puchýře. Podezřívali jsme naše pejsky, že si z dovolené na venkově odvezli nějaký suvenýr, který zaručeně na člověka nejde. Psi prodělali očistnou lázeň, i když se na rozdíl od nás vůbec nedrbali. My se drbali pořád. Náhodou jsem na netu viděla článek o štěnicích a bylo to jasné. Počáteční hnus vystřídala šílená panika. 9.12.2008 u nás proběhla deratizace, stálo to 2200. Kdyby chtěli stokrát víc, zaplatila bych. Jen už moct v klidu spát. Větrali jsme několik dní, používali vonné oleje a z úlevou, že další štípance nejsou, chodili klidně spát. Až dnes, při úklidu jsem našla jednu tu svini na zdi u gauče. Sundala jsem potah a našla jich asi sedm. Spokojeně vegetují a množí se u nás v obýváku. Takže vše znovu, lůžkoviny a potahy do pračky, matrace na mráz a sháním toho pána, aby přišel znova. Těším se na něj víc než na Jéžíška. A chci upozornit, že špínu u nás nenajdete, pořádkem jsem tak posedlá, že mi přátelé, kteří sledují seriál PŘÁTELE, přezdívají Monica. Hodně zdaru Vám všem a věřte, rozhodně v tom nejste sami. Já jdu nocovat do auta.

Hobit Nám poslal(a) zprávu dne 10.3.2009 v 21:46 [213.195.237.9]

Pro rozšíření znalostí o tomto hmyzu vám doporučuji přečíst si dva články v odborných časopisech. "Štěnice se vracejí" (Rupeš, Ledvinka, Vlčková) - Vesmír 2008/7 a Štěnice naší fauny - nejen lidskou krví jsou živy (Balvín) - Živa 2008/6. Dále když do seznamu.cz zadáte "Výskyt ploštice posteľnej", tak první článek. Nebo "Bedbugs in Czech republic", taky první článek.
S pozdravem,
Hobit

ing.Měšťan Bohumil Nám poslal(a) zprávu dne 11.6.2009 v 09:45 | mestan.in@atlas.cz | http://www.mestaning.cz [88.103.139.148]

Štěnice jako DDD firma hubíme už několik let.V Česku se vyskytují jak "měkké"kmeny ,tak "tvrdé" kmeny štěnic.Ty tvrdé kmeny jsou zpravidla rezistentní vůči používaným přípravkům,dnes zpravidla pyretroidům.Akce musí být dobře připravena,rozebrány postele, odtaženy koberce,nábytek, prohlédnuty matrace, vyprány lůžkoviny, prohlédnuto prádlo,někdy navrhneme likvidaci čalouněných postelí, sedaček.Používáme tankmix, nikoli jen jednosložkový zásah. Jde o 1-2% roztok K-Othrine formou postřiku a Aqua Py v přístroji nebulo jako studený aerosol.Tato kombinace splňuje ,že je obsažen deltametrin,piperonyl buxid a přírodní pyretrum, což je ideální sestava i na rezistentní kmeny.Kvůli vajíčkům se zásah opakuje dvakrát a dá se říct, že dva zásahy stačí, pokud je dobrá spolupráce se zákazníkem.Aerosol bývá laiky zaměňován s plynováním.
Zatímco plyn jsou molekuly účinné látky rozptýlené ve vzduch
aerosol jsou buď kapičky nebo pevné částice rozptýlené ve vzduchu.Těm prvním se říká mlha, druhým dým.Aerosol ulpí pouze na povrchu předmětů a dostane se do škvír, odkud štěnice vyžene.Neprojde však bohužel skrze koberce, neprojde do čalouněného nábytku přes molitan, atd.Přítomnost většího množství štěnic lze často poznat čichem,uvádí se bizarní druhy vůní, např.vůně malin, myšiny,
svrabu.Mě pach štěnic připomíná zkyslý med a podle pachu je poznám vždycky.

Pepa Nám poslal(a) zprávu dne 29.10.2010 v 14:39 | josef.halama@centrum.cz [89.176.20.57]

Dobrý den,

ocitl jsem se v situaci, kdy se musím pohybovat v prostředí, kde byl výskyt štěnic potvrzen. Můžete mi dát nějaké rady, jak minimalizovat riziko jejich přenosu do domácího prostředí? Zatím praktikuji systém, že po příchodu domů letí veškeré oblečení do pračky na 60°, ale nevím, jestli to má nějaký efekt... Děkuji.

volavka Nám poslal(a) zprávu dne 30.10.2010 v 14:36 | volavka@email.cz | http://DDDVOLAVKA.CZ [88.103.104.165]

Pokud opravdu musíte přespávat v místě zamořeném štěnicemi, anebo v místě ze zamoření štěnicemi podezdřelém, tak bych vám doporučil své oblečení, zavazadla, kabely a osobní předměty uchovávat co nejdále od lůžka. Nejépe na chladném a osvětleném místě. Prázdné tašky a kufry preventivně ošetřit nějakým pyrethroidovým sprejem na létající hmyz. Ten sprej tady bude fungovat repelentně. Věci v nich uchovávané /např. oblečení/ mít i v těchto zavazadlech uloženy v těsně uzavřených igelitových, či mikrotenových sáčcích. Použité oblečení umísťovat odděleně do jiných sáčků a před uzavřením tam vstříknout také trochu spreje. Před dalším použitím vyprat.vka

volavka Nám poslal(a) zprávu dne 9.10.2011 v 10:50 | volavka@post.cz | http://dddvolavka.cz [90.179.27.202]

Také uložení zavazadel do velkých mikrotenových pytlů by poskytlo dobrou ochranu před štěnicemi. Nejlépe kdyby do nich byla umístěna hned při příjezdu. vka

sendmic Nám poslal(a) zprávu dne 6.11.2011 v 09:39 [94.242.94.82]

U mně se taky vyskytli štěnice a je to strašne.Nevím jestli ta firma co nam to tady stříka to děla dobře protože to vypadá že je oploďnují místo aby je zabíjely.Zítra mně čeká už čtvrtý postřik a štěnic je čím dál víc,tak nevím co si myslet.Už 3 měsíce mám nábytek uprostřed pokoje všechny hadry v pytlech tak si to dovedete představit co to je,když kvůli tričku musíte přehrabat 6pytlu než něco najdete

vka Nám poslal(a) zprávu dne 4.12.2011 v 19:12 | volavka@post.cz | http://www.dddvolavka.cz [90.179.27.202]

Doporučoval bych si vzít na vyhubení štěnic někoho jiného. vka

Jana Malihova Nám poslal(a) zprávu dne 28.11.2013 v 14:56 | janamalihova@seznam.cz [37.48.53.159]

Dobrý Den,bydlím v podnájmu v garsonce už pět šest let a letos poprve se nám oběvily v bytě štěnice a jsem z toho zoufala mám dvě děti 4 roky a 8 měsíců,
prosím pomůžete my

Jméno:
E-mail:
[nepovinné]
Web:
[nepovinné]
Kontrolní kód:
Opište : fwzd
Text zprávy:
friendly links
Diety a hubnutí mravenci flash web studio nanoit cirkuz skateboards moskyto bar světla a osvětlení LUXO výroba bannerů dětské oblečení ekologické dřevostavby ubytování, penzion, ubytovna Rokycany základní a mateřská škola pro tělesně postižené Liberec