ŠTĚNICE

základní fakta o štěnicích včasné odhalení štěnic štípanec od štěnice vyhněte se zamoření jak bojovat se štěnicemi fotky štěnic videa štěnic

registr hotelů v USA kde byl potvrzen výskyt štěnic
www.bedbugregistry.com

počítadlo.abz.cz

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

jak se jich zbavit

Diskuse » jak se jich zbavit

andrea Nám poslal(a) zprávu dne 9.1.2009 v 16:05 | kynclovka@email.cz [85.207.119.187]

čím se mám jich zbavit

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 9.1.2009 v 17:24 | Vanda.Pekova@seznam.cz [62.24.81.188]

nešťastnáKupte si v Hornbachu ............. 25 sc (lahvička za 155 Kč a tlakovou láhev (kolem 300Kč). Lahvičku zřeďte 2l studené vody a pořádně promíchejte roztok do vody v lahvi. Pokud jste si jístí, že štěnice máte jenom ve svém bytě, že k vám nechodí od některého souseda (za potravou uběhnou i 30 m!), tak postupujte takto. Vystříkejte vnitřky postelí, každou škvírku v nich, postříkejte klidně i matrace. Potom bariérově ostříkejte postele kolem dokola tak, aby pokud by k vám štěnice do postele lezla, bude muset přejít přes postřik, tak se kontaminuje a i když vás kousne, brzy chcípne. Bariérovým postřikem také ošetřete všechen nábytek blízko u postele (peřiňáky ap.) Jde o to, že odkukoli by vylezly a šly k vám, aby MUSELY PŘELÉZT přes roztok!!!!! Poté vystříkejte veškeré škvíry na zdích, sousedících s jinými pokoji, případně bytem sousedů a to jak u země, tak i stropu a postranních spojů. Vystříkejte všechny otvory ve zdích do sousedních místností (roury topení ap.) Já vystříkala i koupelnu, pod vanou, a všechny spáry zdí jak u země, tak stropu, stoupačku mezi byty (to kdyby štěnice lezly z jiných bytů). Tak to by bylo k místnostem, teď k oděvům a lůžkovinám. Veškeré lůžkoviny raději vyperte v 60ti stupních, co nepůjde raději vyhoďte, štěnice může být zalezlá v min. škvírce švu. Také je ovšem lze postříkat roztokem, to záleží na vás. Co se týče šatních skříní, tak tam jsem provedla spíše pro dobrý pocit opět bariérový postřik, ale jelikož se štěnice ve skříních moc nezdržují (nejraději sídlí přímo v útrobách postelí a přilehlých skříněk), tak šatník vyhazovat nemusíte. Jinak pokud se jich nezbavíte, nepouštějte si do bytu žádnou návštěvu na noc (vylézají jenom v noci, pár hodin před úsvitem) a ani vy nikde nebuďte přes noc. Mohli byste, i když je to nepravděpodobné, štěnice přenést v šatech (opět pro dobrý pocit, ale náhoda je někdy blbec). Postřikem NEŠETŘETE!!! Nevytírejte loužičky, nechte je zaschnout. Po 3 nedělích, pokud bude vše OK, postřik zopakujte a to pak ještě alespoň 2x po 3 týdnech. Já jsem měla doma deratizérskou firmu a ten jejich pracovník to tak odbýval, že jsem mu musela říkat, kde všude má postřik provádět!! Stálo nás to zbytečně 3000Kč!!! Tyto rady mám od odborníka, který má deratizérskou firmu a zatím vše funguje. Jsem 20 dní po deratizaci - na prd, třetí den již vylézaly znova a 7 dní po svém zákroku. Vše je OK. Hodně štěstí, držím pěsti a pozor na psychiku, je to běh na delší trať, ale my zvítězíme, žádné obavy, jen je třeba obrovskou trpělivost.

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 9.1.2009 v 17:35 [62.24.81.188]

nešťastnáJeště doplnění. Pokud nepůjdou některé šaty vyprat v šedesáti stupních a vy je nebudete chtít vyhodit, lze je přes hadřík propařit žehličkou. Tím štěnice stopro zahubíte také. Já si koupila i propařovací nádobu za asi 300Kč a pro "sichr" všechny škvíry v posteli před postřikem vypařila, ale prý jsem to dělat nemusela. Hlavně nezředit ničím roztok.

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 11.1.2009 v 11:39 [62.24.81.188]

nešťastnáJEŠTĚ OPZORNĚNÍ: pokud máte štěnic v bytě už hodně, asi by to raději chtělo na poprvé přeci jenom pozvat deratizérskou firmu, dohlídnout aby vystříkala vše, jak jsem tu posala a chtělo by to dýmovnici, aby rázem zahubila všechny žijící štěnice. Potom už můžete byt ošetřovat svou pomocí. To jest, kdyby se průběžně rodily nové z vajíček (ty se ani postřikem ani dýmovnicí nedají vyhubit), aby při vylézání museli přes barirérový postřik a hynuly.

OMLUVA FIRMÁM S POCTIVÝMI DERATIZÉRY: moc se omlouvám vám všem, poctivým, že jsem vás neuváženě stčila všechny do jednoho pytle. Vím, že lidem opravdu pomáháte ze všech sil a za toho "flinka", co byl u nás nemůžete. Prosím promiňte

Poštípanej Nám poslal(a) zprávu dne 20.1.2009 v 15:33 [195.39.81.137]

k Nešťastná: Rozumím tomu dobře že jste 25ml ...... (odhaduji dle ceny) zředila jen s 2l vody? (Dle návodu se to má ředit 10ml na 1l vody, 2l přeci nejde postříkat vetší plocha navíc s "loužičkami").

Poštípanej Nám poslal(a) zprávu dne 21.1.2009 v 09:00 [195.39.81.137]

k Neštastná: Omlouvám se chyba v propočtu 25ml = cca 2,5l roztoku.

Martula Nám poslal(a) zprávu dne 27.1.2009 v 16:19 [89.102.83.45]

A dá se někde ta dýmovnice sehnat? Mě řekli, když jsme volala na deratizaci, že v bytech se dýmovnice nepoužívá. Tak chceme zkusit aspoň sirné knoty. Má s tímto někdo zkušenost?

milan Nám poslal(a) zprávu dne 7.2.2009 v 22:58 [213.192.2.142]

Ahoj lidičky,štěnice jsou opravdu katastrofa,tchán dělá s Ukrajinkama a dle slov deratizera pochází především odtamtud a začíná být problém je zahubit postřiky které Eu povolila.No a tak je máme doma...Osvědčil se nám postřik Biotoll.Pokud tu mrchu zasáhnete tak se většinou postaví na hlavičku a chcípne.V jednom pokoji jsem je vyhubil,zatím měsíc dobrý,teď pracuju na ložnici.Je mi z těch potvor na zvracení,ale my jsme tu doma ne ony,takže jsme se dali do boje o kterém se nám nezdálo,ani v nejhorším snu,ale je to jen hnusnej brouk.Je fajn,že si takto můžeme vyměnit beze studu zkušenosti,ale jestli má deratizér pravdu o šíření a obrovitém zamoření a vzrůstající odolnosti těch potvor na postřiky tak pánbůh s námi.

pavel Nám poslal(a) zprávu dne 8.2.2009 v 14:28 [81.91.217.71]

chtel bych se zeptat kde se ten postrik biotol kupuje?dekuji

jana Nám poslal(a) zprávu dne 8.2.2009 v 14:40 [81.91.217.71]

muze mi nekdo poradit,ktera mast je nejlepsi na stipance?fenistil gel mi nepomaha.mam to vzdy natekle a dost to svedi.

jana Nám poslal(a) zprávu dne 10.2.2009 v 16:04 [81.91.217.71]

po stipancich mi zustavaji jizvy nevi nekdo cim to mazat aby ty jizvy zmizly?

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 20.2.2009 v 11:33 [62.24.81.145]

nešťastnáTak lidičky ZVÍTĚZILA JSEM!!!!!!!!

Znova postup: Dle mé původní rady vystříkejte pečlivě všechna skrytá místa i štěrbinky v postelích i přilehlém nábytku (u postele). Strhejte kryty na postelích i křeslech zespodu (né zvenku:-)), pokud je máte polstrované, až se dostanete na kostry a tam opět pečlivě vystříkejte každou štěrbinku. Pak nezapomeňte "BARIÉROVĚ" ostříkat opět postýlky i křesla a peřiňáky kolem dokola a tak, aby štěnice, pokud dostanou chť na vaši krev, museli přes postřik PŘELÉZT!!! Rovněž u vstupů, prahů do jednotlivých pokojů, jim pěkně cestičku pěkně postříkejte, klidně nechte louže, ony zaschnou. Toto opakujte min. 3x po 14ti dnech!!! Jde o to, že živé zlikvidujete, ale z larev se budou líhnout po zhruba 5ti až 10ti dnech další. Rovněž dýmovnicí zlikvidujete POUZE ŽIVÉ!! Proto opakování postřiku - DŮKLADNÉHO min. 3x po 14ti dnech!!!
Já je zlikvidovala K-Othrin/em, nedám na něj dopustit.
Jinak tento prostředek si můžete objednat na netu u firmy BOBR. Dodávají 50ml za skoro stejnou cenum jako koupíte v Horbachu pouhých 25ml!!!
Držím pěsti a hodně štěstí - hlavně TRPĚLIVOST!!
Ahojky

petr Nám poslal(a) zprávu dne 23.2.2009 v 12:17 [77.48.21.122]

můžeš mi prosím zaslat adresu na f. BOBR? díky a blahopřeji k vítězství nad těma mrchama

TRPITEL s vírou ! Nám poslal(a) zprávu dne 23.2.2009 v 16:43 | Josef.Novak@entrum.cz [158.196.150.151]

můžeš mi prosím zaslat adresu na f. BOBR? díky a blahopřeji k vítězství nad těma mrchama
Připojuji se k dotazu.
Snažil jsem se na 200% - jeden dvoulůžkový gauč - sanace 8hodin, makal jsem poctivě na dvou lůžkách ( K othrin )
Za 14 dnů to zopakuji.
Drž mi pěsti!!
Díky.

petr Nám poslal(a) zprávu dne 24.2.2009 v 09:10 [77.48.21.122]

dneska jsme vystříkali celý byt K othrinem podle návodu od nešťastné. v dětskym pokoji byla jedna mrcha za peřiňakem na zdi,tak budem za 14dní stříkat znova.včera přišla sousedka na radu že má manžel podezřelé štípance na boku a tak jsme ji přivítali do našeho klubu likvidátorů.hledáme firmu BOBR na netu a zatím bez úspěchu, až bude nešťastná(dnes vysmátá)na stránkách našeho klubu pošli kontakt. už s nima bojujeme od vánoc,zkoušeli všechno možný co se nechalo koupit a zatím bez valného úspěchu. po vystříkání biolitem mrchy vylezou ale nechcípnou! v uzavřený sklenici se za pár dní vylíhli noví.do dnešního dne máme nachytáno cca dvacet potvor díky a zdravím všechny

martin Nám poslal(a) zprávu dne 24.2.2009 v 11:13 [217.64.2.90]

Kdysi jsem se v televizním pořadu dozvěděl, že štěnice údajně nepřežijí mráz.Proto v nedávných mrazivých nocích jsem do kořán otevřel okno a zasažený pokoj nechal pořádně promrznout. Zdálo se, že to zabralo, neboť poté se neobjevil ani živáček. Vysával jsem pouze všude možně spousty pochcípaných. Dlouho to vypadalo,že je od nich pokoj, ale dnes ráno jsem chytil dvě dospělé,už zjemě pěkne napapkané,lezoucí po zdi. Asi nová,z vajíček vylíhnutá a nevymrzlá generace. Takže jiná taktika boje. Ten K-othrin mě teda maximálně zaujal.Takže i já prosím o uvedení adresy na tu firmu BOBR.Hledám to po netu a marně. Dík moc a přeji hodně úspěchů.

Nikola Vavrova Nám poslal(a) zprávu dne 2.3.2009 v 17:31 | nikita3333@seznam.cz [90.177.210.83]

Dobry den vsem,ja bych take prosila o kontakt,sice jsem nasla stranky teto firmy ale nic takoveho neprodava,nebo prosim poradte neco jineho nebo uz snad zesilim,svedi mne cele telo jen na pomysleni ze je mam stale v posteli.

Jarka Nám poslal(a) zprávu dne 3.3.2009 v 14:49 | jarkamamina@seznam.cz [94.112.92.220]

Zdavim vsechny trapici se s temito brouky tak nejak jsem si to od vas vsech cetla kazdopadne vyzkousim vse co jste tu napsaly a snad jeste napisete spim s mym synem v jednom pokoji dohromady dnes v 5 rano me opet neco hryzlo a hned pak v 6h,nevim jak to ale pokazde kdyz me neco hryzne vzbudi me to nechci aby to pokousalo i syna tak ze piste rady a my budeme zkouset dal moc vam dekuji pokud se jich zbavime dame vedet jeste jednou dekuji...

Petra S. Nám poslal(a) zprávu dne 5.3.2009 v 06:56 [213.155.226.45]

Tak jsem to našla - http://eshop.bobr.cz/kothrine-25-sc-p-11657.htm...
Jsou to hrozné potvůrky, doufám, že to pomůže. Děkuji za tip.

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 7.3.2009 v 14:22 [62.24.81.145]

nešťastnáJejda lidičky promiňte, já tu teď dlouho nebyla, moc se omlouvám, že jsem vás nechala tak dlůouho trpět :-(((
Vidím, že Petra S. už našla kontakt na firmu BOBR. Děkuji Ti Petro :-))) za všechny. Tak a teď jenom pečlivě do nich!!!!
Držím všem pěsti a nebojte se, vyhrajete :D :D :D Jinak popis postupu k jejich likvidaci tady ještě najdete v jiných diskuzích, psala jsem ho asi 3x. Hodně štěstí!!!!!!

Hobit Nám poslal(a) zprávu dne 8.3.2009 v 11:14 [213.195.237.9]

Zdravím všechny,
chtěl jsem dodat jednu informaci. V zásadě souhlasím se vším so je zde napsáno. K-othrine 25 SC je účínný přípravek k hubení veškerého hmyzu. Obsahuje účinnou látku deltametrin, což je syntetická látka vycházející z přírodních pyrethrinů obsažených v řimbabě (kopretině) stračkolisté. Těchto pyrethroidů (umělých pyrethrinů) je celá řada (cyflutrin, cepermetrin, terametrin...atd) a jsou obsaženy v různých přípravcích v různé koncentraci. Každý se nějak jmenuje a většina je dostupná pouze DDD fimám. Do toho je ještě dostupná řada přípravků s úplně jinými skupinami účinných látek typu karbamátů a organofosfátů (pouze pro DDD). Takže na první pohled hromada chemie na hmyz, ale není to úplně pravda, hlavně co se štěnic týče. Nejdůležitější je na tom opravdu přístup konkrétního pracovníka DDD, především jeho zkušenosti.
Pro rozšíření znalostí o tomto hmyzu vám doporučuji přečíst si dva články v odborných časopisech. "Štěnice se vracejí" (Rupeš, Ledvinka, Vlčková) - Vesmír 2008/7 a Štěnice naší fauny - nejen lidskou krví jsou živy (Balvín) - Živa 2008/6. Dále když do seznamu.cz zadáte "Výskyt ploštice posteľnej", tak první článek. Nebo "Bedbugs in Czech republic", taky první článek.
S pozdravem,
Hobit

Nešťastná Nám poslal(a) zprávu dne 11.3.2009 v 10:52 [62.24.73.229]

nešťastnáFirmy na .......:

Do vyhledavače si napiště: K-Othrin a pak vám naskočí výběr firem, u kterých si jej můžete objednat. Hodně štěstí:-D

milan Nám poslal(a) zprávu dne 18.4.2009 v 04:04 [78.136.178.112]

Dobry den pred mesicem byla u nas firma.odtahli jsme se zenou vsechen nabytek i kdyz si myslim ze asi i zbytecne protoze bych rekl ze to ten pan pekne odflaknul.pritelkyne ta mela denne spoustu stipancu ja jen obcas nejaky ale kdyz tu byla ta firma vystrikali nabytek steny jen tak letmo chodbu i kouplnu taky jen tak narychlo byli u nas asi 5 minut maximalne delali cely barak a ale nevim mame dole recepsi a co jsem se dozvedel tak nekomu to asi dobre udelali a nekomu asi ne protoze pritelkyne nasla jen 1 mrtvou stenici a pak jen svlecene s kuze.avsak nevystrikali postylku synovi a v rostu jich mel spoustu tak jsem to vzal do vany sprchu odsrouboval at mam jen hadici a proud varici vody a co jich vyplavalo to byla hruza tak sjem to udelal i sposteli i kdyz ji vystrikali ale dukladne asi ne vypadli asi jen 3 ale i tak zatim to mame v poradku ted v pondeli k nam prijdou take.chci se zeptat jestli je nutne aby strikali i cele zdi do mokra protoze sousedovi to deli a pry to ma v pohode nebo staci jen rohy a podel zdi a vodovodni trubky a co koupelna?nemeli by ji taky dukladne vystrikat i kdyz tam mame docela chlad.take bych se rad zeptal jestli je nejaka mast nebo neco proti stipancum.pritelkyne s tim byla u doktorky a nic ji na to nedala.ma strasne fleky a nemuze se ani opalovat ani jit k vode protoze to vypada vazne strasne.jsou to takove jako by svetle hnede flicky ale kdyz jde do vody tak to vynikne jeste mnehem vice rad bych ji neco sehnal ale vazne co zabira..predem dekuji za odpovedi

lada Nám poslal(a) zprávu dne 12.3.2011 v 08:39 | www.borec205@seznam.cz [88.103.191.206]

dobry den mam dotaz mi se nastehovali do noveho bytu a neco nas kouse sou to asi stenice muze nam nekdo poradit jestli se toho hmizu zbavime kdyz si koupime ten pripravek k-othrine dekuji

Snadějí Nám poslal(a) zprávu dne 30.8.2011 v 23:04 [78.136.145.205]

Dobrý den, se štenicemi válčíme pomalu měsíc, dvakrát jsme tu měli deratizera, dle mého názoru vše pečlivě vystříkal a je s ním skvěla komunikace, ale i přes veškerá usilý a opatření vše vypráno na 60stupňu(a práno znova a znova), vyžehleno, prefentivně vše dáno na balkón do černých pytlů (i vyprané a vyžehlené věci), štěnice se nám znova objevily v dětské postýlce, už jsme zoufalí, ale víme, že se nesmíme vzdát a musíme bojovat dál. Děkuji vám za typy a i psychickou podporu (kdo to nezažil, ten nepochopí a nepřeji tuto zkušenost ani svému nepříteli). Doufám, že K-Othrin seženeme a budeme bojovat dále!

Naděje Nám poslal(a) zprávu dne 2.9.2011 v 15:27 [89.176.243.48]

Snadějí:Rovněž jsem si užila. Popovídáme si. Napište mi na mail Stenice@email.cz

Karel Nám poslal(a) zprávu dne 20.11.2011 v 23:25 | lebkoun1973@gmail.com [82.145.210.83]

Dobry den,jiz jsem si objednal k-othrine a chtel bych se zeptat na dlouhodobejsi vysledky proti stenicim tohoto pripravku.Dekuji

Dáša Nám poslal(a) zprávu dne 8.1.2012 v 11:53 [85.71.6.90]

Díky moc za tyhle stránky. Taky už jsem se nalogovala na firmu BOBR http://eshop.bobr.cz/kothrine-25-sc-50ml-p-1165... a jdu objednat K-Othrine. Ač jsem vysoce vzdělaný člověk, přišla jsem dvakrát o práci na stejném pracovišti a ocitla se se synem dočasně na azylovém domě. Už to samo by stačilo ke štěstí..., ale přidaly se k tomu štěnice. No hrůza. Nyní se stěhujeme do nového bydlení a mám podezření, že stěhujeme i podnájemníky nebo přinejmenším jejich vajíčka (na mých odborných publikacích, které teda kvůli tomu fakt nevyhodím). Takže nenechám nic náhodě a hned preventivně zasáhnu. Fakt díky moc. Dáša

Smolař Nám poslal(a) zprávu dne 7.3.2013 v 07:15 | Tommynau@seznam.cz [37.188.230.183]

tak bohuzel i mi mame problem se stenicemi , nastehovali jsme se do noveho bytu a jsme neskutecne postipany , takze dekujem za radu od Nestastne a hned objednavame k-othrin , doufam ze i nam se povede zvitezit , casem tu napisu jak se nam dari

Jméno:
E-mail:
[nepovinné]
Web:
[nepovinné]
Kontrolní kód:
Opište : fwzd
Text zprávy:
friendly links
Diety a hubnutí mravenci flash web studio nanoit cirkuz skateboards moskyto bar světla a osvětlení LUXO výroba bannerů dětské oblečení ekologické dřevostavby ubytování, penzion, ubytovna Rokycany základní a mateřská škola pro tělesně postižené Liberec